GI-BRÖD
Idag bakade jag ett jättegott Gi-bröd.
Hittade receptet i en annan blogg för ett
tag sedan och sen dess har det varit mitt
favoritbröd. Nästan det enda jag gör då jag
bakar bröd. Är superlätt att göra. Så här gör
ni som vill testa det.
Gi-bröd 1 bröd
3 dl dinkel fullkorn
3dl rågmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2dl nötter eller mandel
4 tsk torkade aprikoser, i bitar
6 dl naturell youghurt
1,5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form, bröa med sesamfrön.
Dela alla nötter så de inte är fullt så stora. Rör ihop alla ingredienser i en skål.
Lägg över i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 min. Lycka till!

Brödet i formen innan gräddning.

Det färdiggräddade brödet

Blir gott till frukosten imorgon
Natti natti :-)
Kommentarer
Trackback