MJUK PEPPARKAKA MED LINGON
Trots att det är några dagar efter jul så doftar hela köket
Smält smöret. Vispa äggen med sockret. Tillsätt gräddmjölken, sedan mjölet blandat med de torra ingredienserna samt apelsinskal och sylt. Häll i det smälta smöret sist. Smörj & bröa formen . Grädda i medelvarm ugn 180-200 grader. Lycka till!
utav julens kryddor. Har precis gjort en jättegod mjuk pepparkaka.
Skulle egentligen varit syltade apelsinskal i, men jag valde att
lägga i lite extra lingonsylt istället.
Mjuk pepparkaka
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl gräddmjölk eller mjölk
4 msk smält smör 1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk malda nejlikor
3 msk syltade apelsinskal
1 msk lingonsylt
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl gräddmjölk eller mjölk
4 msk smält smör 1,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 tsk malda nejlikor
3 msk syltade apelsinskal
1 msk lingonsylt
Smält smöret. Vispa äggen med sockret. Tillsätt gräddmjölken, sedan mjölet blandat med de torra ingredienserna samt apelsinskal och sylt. Häll i det smälta smöret sist. Smörj & bröa formen . Grädda i medelvarm ugn 180-200 grader. Lycka till!
Kommentarer
Trackback