GI VÅFFLOR

Idag blev det dinkelvåfflor till lunch. Såå gott med jordgubbssylt eller bär
och grädde :-) Vad åt ni till lunch idag?
Här kommer receptet för er som vill testa dom. Supergoda kan jag lova.
Dinkelvåfflor   12 laggar

4 dl dinkelmjöl
¼ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
1 dl flytande margarin/smör


Blanda dinkelmjöl, salt och bakpulver.

Rör ihop med ca hälften av mjölken

och rör till en jämn smet. Vispa därefter

ned resten av mjölken. Vispa ned äggen.

Vispa ihop med det flytande margarinet eller smöret.

Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande

margarin eller smör innan du gräddar första våfflan.

Sedan ska den inte behöva smörjas mer.

Häll på 0,75 - 1 dl smet och bred ut smeten lite grann.

Grädda våfflorna tills de blir gulbruna. Låt våfflorna svalna

på galler om du inte äter upp dem direkt. Servera med bär eller

sylt och grädde. Lycka till! :-)

 

 




Kommentarer
Postat av: Diana - Gravid ♥

Ser otroligt gott ut! =)

2010-01-11 @ 21:36:24
URL: http://dianasblogg.blogg.se/
Postat av: Helena Ljunggren

Våfflor går alltid hem, det ser riktigt gott ut :)

2010-01-12 @ 08:19:48
URL: http://helenaljunggren.com/
Postat av: Madelene

Tack :-) Ja dom var verkligen supermumsiga :-)

2010-01-12 @ 17:40:41
URL: http://mabeline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Vad har du på hjärtat:

Trackback
RSS 2.0